17 Ağustos 2014 Pazar

SS501

SS501 (Korece: 더블에스오공일, Okunuşu: "Dabıl-Es Oh-Gong-İl" ya da "Dabıl-Es Fayf-Oh-Van") DSP Entertainment tarafından kurulmuş Güney Koreli erkek grubudur. 
Grup 18 Aralık 2005'te 5 üyeyle çıkış yapmıştır. Üyeleri; Kim Hyun Joong, Heo Young Saeng , Kim Kyu Jong , Park Jung Min  ve Kim Hyung Jun' dur.  Grup lideri Kim Hyun Joong'dur.
Haziran 2010 itibarıyla grubun DSP Entertainment ile sözleşmesinin sona ermesinden sonra, tüm grup üyeleri solo kariyerlerine devam etmek için farklı şirketlerle sözleşme imzaladılar. Lider Kim Hyun Joong grubun dağıldığını resmi olarak açıklamadı.

SS501 çıkışını 8 Haziran 2005 tarihinde "Warning" şarkısı ile yapmış ve ikinci single albümü "Snow Prince"yi 2005 yılının sonlarına doğru yayınlamıştır. Heo Young Saeng'in boğazındaki sorun nedeniyle ameliyat olduğu için 2006 yılında fazla aktif olmayan grup, Nisan ayında Japonya'da bir hayran buluşması düzenlemiştir. SS501 Japonya'da ödül alan ilk Koreli gruptur.




Ekim 2008'de lider Hyun Joong'un "Boys Over Flowers" dizisinde Yoon Ji Hoo karakterini 
canlandıracağı resmi olarak açıklanmıştır. Dizi 2009'unun ilk yarısında KBS kanalında 
yayınlanmıştır. Üyeler yeni sözleşmelerinde SS501'in faaliyetlerine öncelik vereceklerini belirtmişler ve grubun dağılmadığını açıklamışlardır. Lider Kim Hyun Joong bir röportajında, grubu bütün olarak kabul edecek bir şirket bulamadıklarını, bu yüzden üyelerin solo faaliyetlerine yoğunlaşacağını söylemiştir. 

Kim Hyun Joong, "Playful Kiss" adlı dizide Baek Seung Jo karakterini canlandırmıştır. 
8 Haziran 2011'de, on gün içinde 70.000 adet satan mini albümü "Break Down"'u 
yayınlamıştır. Temmuz-Kasım 2011 arasında Japonya çaında tur düzenlemiştir. 
Ekim ayında ikinci mini albümü "Lucky"'i yayınlamıştır.




SS501 fanlarına TripleS denir. Kore'deki fanlar arasında en sakin ve huzurlu fanlar olarak biliniriz. Hatta Koreli tripleslerin Ss501'in etkinlik göstermediği şu günlerde diğer fan klüplere destek verdiği konuşuluyor twitterda. Yani böyle kıskanç olmayan, kavgasız, gürültüsüz bir fan grubuyuz. Ama bir triplesin asla katlanamayacağı ve yanında yapılmayacak şeylerde vardır tabi ki, Ss501'in ayrıldığı hakkındaki sorular, Kim Hyung Jun ve Kim Hyun Joong'u sürekli karıştıranlar gibi. Yeni fanlar sürekli isimleri karıştırırlar.




 

İsimleri ve Takma Adları

Kim Hyun Joong (Lider)













Heo Young Saeng, (Prens)

















Kim Kyu Jong(Merkez)

















Park Jung Min(Seksi Karizma)

















Kim Hyung Jun (Maknae)

















Maknae: Kore'de herhangi bir ortam veya grupta bulunan yaşça en küçük kişiye verilen isim. yaşı kaç olursa olsun maknaeler daima bebek muamelesi görür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder